Burres Fotboll http://bureaif.com Fotboll i norr Mon, 08 Nov 2021 11:41:20 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Träning för dig som planerar att bli gravid http://bureaif.com/traning-for-dig-som-planerar-att-bli-gravid/ Mon, 08 Nov 2021 11:41:20 +0000 http://bureaif.com/?p=179 Motion och rörelse är bra för allmänhälsan och därför rekommenderas träning i lagom dos för dig som försöker bli gravid. Du behöver alltså inte vara rädd för att anstränga dig, utan kan både styrke- och konditionsträna några gånger i veckan utan att skrämma bort storken.

Undvik extrem hårdträning

Viss forskning visar dock att ovanligt stora mängder hårdträning kan minska dina chanser att bli gravid. Till exempel kan högintensiv träning mer än 5 timmar i veckan minska dina chanser. Men det gäller såklart inte alla kvinnor. Många blir gravida även under hårdträning. Om du har en manlig partner är det bra om han också motionerar, eftersom rörelse kan öka mäns spermakvalitet. Friska spermier ökar chanserna att bli gravid och att graviditeten ska bli hälsosam.

Gör graviditetstest hemma

Om du dessutom vet exakt vilka dagar du har ägglossning ökar chanserna för att du ska pricka in rätt dag för befruktning. Ägglossningen kan du kartlägga med ägglossnings-test. Cirka två veckor efter befruktningen kan du enkelt ta reda på om försöket lyckades. Beställ graviditetstest online och få det bekvämt hem i brevlådan. Och medan du väntar kan du träna som vanligt och känna dig trygg i att det är bra för dig.

 

]]>
En av Englands största fotbollsklubbar http://bureaif.com/en-av-englands-storsta-fotbollsklubbar/ Wed, 22 Jan 2020 09:41:28 +0000 http://bureaif.com/?p=163

Att fotboll i England är stort det kan vi alla vara överens om, men vilka är det största klubbarna genom tiderna i England? Kan det vara Liverpool eller Arsenal? Vi har även Manchester United och Chelsea som räknas till de stora klubbarna. Vilken eller vilka är dina favoriter? 

När det kommer till troféer, placeringar och kvalitén på spelare så ligger helt klart Liverpool i topp men tack vare dåliga publiksiffror och ekonomi så enligt den undersökning som Daily Mail gjorde 2015 så hittar vi Liverpool på en tredje plats. Mycket kan ha förändrats på fem år. Manchester United ligger på en första plats men som sagt det är många klubbar som kan ha förbättrat sina placeringen sedan denna undersökning gjordes. Helt klart så är England fotbollens land och det finns flera duktiga klubbar och Liverpool är ett av de större.

Liverpool är för många en stor favorit och följer sitt lag i vått och torrt. Det är inte så konstigt då man vunnit engelska förstaliga hela 18 gånger, 6 Europacup och Uefa Championtitlar. Det är ett framgångsrikt fotbollslag och klubb som många följer och har som sina favoriter. Den röda färgen är något som följer klubben i sina matchtröjor, främst matchtröjor för hemmamatch. Vill du skaffa dig en egen matchtröja så kan du klicka här för handla hos Sam Dodds. De är officiellt licensierade av Liverpool F.C. för att få sälja produkter till fans i Norden.

]]>
Fotboll, världens största sport http://bureaif.com/fotboll-varldens-storsta-sport/ Thu, 08 Aug 2019 12:00:08 +0000 http://bureaif.com/?p=155

Att fotboll är världens största sport det har nog inte undgått någon. Således så är supporterskaran till denna sport också enorm. Hur många som regelbundet tittar på fotboll kan vara svårt att avgöra men många är det. Det finns alltid någon match som man kan se och med dagens digitala utbud och streamingtjänster så har det blivit betydligt enklare.

Om man håller på något stort fotbollslag så är detta något man gärna visar upp med supporterkläder av olika slag. Är det match så kanske matchtröjan kommer på. I annat fall så finns det massor med kläder att välja på med favoritlagets logga på. Håller man på Liverpool så kan man gå in på samdodds.com och kolla upp supporterprylar där. Genom att använda ett fotbollslags så ser likasinnade vilket lag som du håller på och den samhörigheten är något speciellt.

Att få se och uppleva fotboll på plats och tillsammans med andra heja fram sitt lag till seger är en känsla som är svårslagen. Är man ett Liverpool fan så är Anfield den arena som man helst vill sitta på och få uppleva fotboll på riktigt hög nivå. Som tur är så bor vi inte allt för långt från Liverpool och en flygbiljett kostar inte allt för mycket för att ta sig till sitt favoritlags hemmaarena. Kolla upp med dina kamrater om ni inte ska boka in en resa i höst för att få kolla på lite bra fotboll.

]]>
Oftast kämpigare för klubbarna i norr http://bureaif.com/oftast-kampigare-for-klubbarna-i-norr/ Mon, 25 Sep 2017 08:38:27 +0000 http://bureaif.com/?p=142

Av många olika anledningar så är det idag betydligt kämpigare att få en idrottsklubb att gå runt i norra Sverige än i de södra delarna av landet. Med det sagt så finns det självklart många idrottslag i söder som också har det kämpigt, men ändå inte i samma generella omfattning som här i norr.

Mindre människor, mindre fans

En av de största naturliga förklaringarna till att det är svårare att få en idrottsklubb att gå runt i norra Sverige, jämfört med i söder, är det faktum att det helt enkelt bor betydligt färre människor sett till ytan här i norr. Av den anledning så är det också färre fans att slåss om för de olika klubbarna och således också mindre sponsorpengar från företagen att ta del av. De allra största klubbarna är de som tenderar att gå allra bäst, men det kan snabbt börja gå tungt under säsongen om resultaten plötsligt börjar dala eller någon annat oförutsett inträffar som stör publiktillströmningen till matcherna.

Ekonomiska utmaningar

Det spelar faktiskt heller ingen roll om det handlar om klubbar inom fotbollen, hockeyn, handbollen eller någon annan typ av sport. Alla klubbar tampas dagligen med samma sorts utmaningar som i slutändan kan kokas ner till den kanske viktigaste – att dra in mer pengar än man gör av med under årets lopp. Av denna anledning så har man i flera fall fått titta på alternativa inkomstkällor än enbart de som är kopplade till rent sportsliga event. Detta är ett sätt att utnyttja de resurser som man befogar över på ett mycket effektivare sätt, något som vanligtvis är en självklarhet inom vilken annan verksamhet som helst.

]]>
Rätt fotbollskor http://bureaif.com/ratt-fotbollskor/ Fri, 02 Jun 2017 09:19:16 +0000 http://bureaif.com/?p=127

Alla som spelar eller har spelat fotboll vet hur viktigt det är att skorna känns sköna och bekväma. Men idag finns det en uppsjö av fotbollsskor och det är verkligen inte lätt att veta vilka som är bra och inte.

Man ska absolut inte fokusera på priset utan uteslutande känslan. Hur känns den på foten, ta god tid på dig att gå med skon på i butiken. Hur skon känns är avgörande för ditt fotbollsutövande.

Stora kända fotbollsspelare är alltid sponsrade och därför kan man inte heller lita på att just den skon som just din favorit spelare använder är den som är bäst. Det är alltså helt individuellt.

Men på exempelvis Sportamore hittar du en uppsjö av Primemesh och Primeknit fotbollsskor som är speciellt utformade för att du som spelare ska kunna röra dig snabbt och effektivt på planen med bästa prestanda. Primemesh och Primeknit skorna är designade delvis som en strumpa vilket ger dig som spelare hög stabilitetskänsla när du gör instinktiva rörelser i höga hastigheter, du får ett högt ankelstöd vilket är väldigt bra och minskar risken för skador. De här skorna är väldigt effektiva rent fysiologiskt och följer med dig som spelare på ett skonsamt sätt. Primemesh och Primeknit skorna är populära och rekommenderade för att du som spelare ska få ut det mesta av ditt spelande. Men som sagt ovan, är det viktigt att du känner att du får ut det just du söker i en fotbollssko.

Priserna är idag lika varierande som antalet skor som finns på marknaden men unika erbjudanden dyker upp då och då, håll utkik så kommer du säkerligen att hitta din favorit sko väl värd sitt pris oavsett vilket.

Stort lycka till!

]]>
Fantasy fotboll http://bureaif.com/fantasy-fotboll/ Thu, 14 Apr 2016 12:23:42 +0000 http://bureaif.com/?p=120 fotboll_219870895

Fantasy fotboll är säkert ett bekant begrepp för många, men troligtvis inte alla. Av denna anledning tänkte vi förklara vad detta egentligen är och hur det fungerar.

I grund och botten är fantasy fotboll ett sätt att skapa ett eget lag med riktiga spelare och tävla mot andra. Tävlingsmomentet kommer ifrån att spelarna i ens lag samlar poäng åt en beroende på hur bra de spelar under sina matcher och den som samlar ihop flest poäng vinner.

Detta är ju något man kan göra vänner emellan, men då kommer man behöva sätta upp system och själv värdera alla spelare så att var och en kan sätta ihop ett lag på samma villkor. Alternativet är såklart att gå med i en fantasyliga som redan finns, och internet kan erbjuda många möjligheter.

Normalt sett kommer man behöva begränsa sig till en riktig liga, landslag eller liknande så det inte finns hur många spelare som helst att välja mellan. De bästa ligorna i världen är såklart de mest populära att använda, men vill man kan man lika gärna använda sig av Superettan.

Sedan går man igenom något man i fantasy fotboll kallar för draft, vilket är processen att välja spelare. Man börjar med en viss summa pengar och för dem väljer man ut spelare tills pengarna är slut. På så sätt kan man inte fylla sitt lag med stjärnspelare och inte heller kan man bara ta ett par riktigt bra spelare då man oftast behöver skaffa en komplett laguppställning. Vilket betyder anfallare, mittfältare, försvarare och en målvakt.

När spelarna man valt ut sedan spelar matcher i verkligheten samlar de poäng åt en genom att göra och rädda mål, assists och efter en spelad match. Många fantasyligor har även regler för poängavdrag för saker som missade straffar, självmål och gult eller rött kort.

]]>
Premier League http://bureaif.com/premier-league/ Sun, 16 Aug 2015 13:23:35 +0000 http://bureaif.com/?p=107 Arsenal

Engelska Premier League är utan tvekan en av världens allra bästa fotbollsligor. Den allra bästa skulle nog många säga. Rent statistiskt så är faktiskt Premier League den allra bästa ligan i världen, eller i Europa om man skall vara petig, då den är rankad som nummer ett av UEFA.

Trots att toppen har sett ungefär likadan ut de senaste decennierna med lag som Arsenal, Liverpool, Manchester United och några till så är Premier League ändå alltid lika spännande. En bidragande orsak är givetvis alla de toppspelare som spelar i Premier League som till exempel Mario Balotelli, Diego Costa, Wayne Rooney och David Silva.

Premier League spelades för första gången säsongen 1992/93 och består av totalt 20 lag. Flest segrar har Manchester United med totalt 13 stycken, följt av Chelsea med fyra och Arsenal med tre segrar.

Den pågående säsongen av Premier League inleddes 8 augusti. Nykomlingar inför årets säsong är Watford, Norwich City samt Bournemouth vilka gör sin allra första säsong i den högsta divisionen. Regerande mästare är Londonlaget Chelsea. Återstår att se om de lyckas försvara sin titel. Konkurrensen i Premier League är som bekant stenhård.

]]>
Manchester United http://bureaif.com/manchester-united/ Mon, 22 Dec 2014 14:56:24 +0000 http://bureaif.com/?p=98 Finns det något mer klassiskt lag än Manchester United? Tillsammans med Liverpool är det utan tvekan det mest populära laget att följa från Sverige. Svenskarnas fascination för engelsk fotboll går ända tillbaka till Tipslördags tidiga dagar. Fansen ställer alltid höga krav på sitt röda lag från Manchester och såväl spelare som ledare känner garanterat av pressen.

Stötta laget på plats

Om Manchester United är ditt lag måste du någon gång uppleva en match live på Old Trafford där stämningen är helt otrolig. Det går enkelt att ta sig till matcherna. Du har främst två alternativ att välja mellan. Antingen åker du på en klassisk bussresa med vänner och kollegor och värmer upp ordentligt tillsammans på vägen dit, eller så hittar du en billig resa med något av de lågprisbolag som flyger till England nästan varje dag från Sverige.

När man åker på en fotbollsresa vill så klart vara rätt klädd för att inte förstöra färgkoden på läktaren. Du kan köpa dina supporterkläder för fotboll som matchtröjor, halsdukar och även mössor på nätet och få dem hemskickade till dig. Rätt supporterprylar får dig och dina vänner att komma i stämning och fungerar dessutom uppmuntrande för spelarna när de sneglar mot läktaren från planen.

Årets säsong

Säsongen 2014-2015 började lite skakigt. Det var särskilt försvarsspelet som inte riktigt fungerade som det borde. Kanske kände truppen sig pressad när laget inte fick utdelning direkt. I december lyckades laget ta flera sköna vinster i rad och det verkar som att man blivit mer samspelta. Bak i målet står så klart De Gea som gått från klarhet till klarhet. Han är nu en av världens absolut bästa målvakter och alla Red Devils borde vara glada att ha honom i laget.

]]>
Adidas – ett bra fotbollsmärke http://bureaif.com/adidas-ett-bra-fotbollsmarke/ Fri, 28 Nov 2014 03:14:49 +0000 http://bureaif.com/?p=90 Ett antal välkända varumärken inom sportområdet har kommit att dominera marknaden för sportkläder under en lång tid. Design av idrottskläder kräver sin speciella kompetens och sockor, handskar och så vidare kräver en annorlunda och mer anpassad utformning än vanliga fritidskläder.

7883033-adidas-brazuca-world-cup-2014-football

Ett av de mer omtyckta märkena är Adidas. Adidas grundades 1949 i Tyskland och har från första dagen stått i hård konkurrens med märket Puma. Båda de välkända företagen grundades nämligen av två bröder som låg i bitter fejd med varandra. Adidas är idag Europas största leverantör av idrottskläder och tvåa i världen efter Nike.

På 1920-talet började Adi och Rudolf “Rudi” Dassler att tillverka sportskor i hemstaden Herzogenaurach. Redan från början experimenterade de med olika konstruktioner för att få fram skor specialiserade för olika idrottsaktiviteter och hade på 30-talet stor framgång med de löparskor som de utvecklat.

När andra världkriget bröt ut blev Rudi inkallad, medan Adi var hemma och skötte företaget. Då kriget var över och Rudi återvände hamnade de i konflikt, vilket resulterade i att Adi startade ett eget företag, Adidas, medan Rudolf bildade ett annat stort sportskoföretag, Puma.

Adidas hade stora framgångar och under 1950-talet etablerade de sin ställning som det ledande märket inom sportutrustning. En stor händelse var när Adi 1954 kunde presentera den egenutvecklade skruvdobben, en världsnyhet inom fotbollen som han både tagit fram och testat på egen hand. Han introducerade också Adidas klassiska tre streck, inte på grund av designmässiga skäl, utan för att göra skorna stabilare.

Framförallt inom fotbollen har Adidas länge haft en dominerande ställning, även om flera andra märken numera har etablerat sig på marknaden.

Logotypen

Adidas logo som de flesta känner igen består av tre parallella streck. Strecken går också igen på många sätt i Adidas design av kläder och utrustning. Strecken ser inte alltid likadana ut, utan integreras på ett flertal kreativa sätt i tröjor, skor och byxor. Många har försökt sälja snarlik design för att rida på Adidas framgångar.

Inte bara fotboll

Adidas har satsat stort på fotbollskläder och har bland annat skapat team-kläder åt några av de bästa lagen i världen som Real Madrid och Chelsea. På internet kan du på olika webbshopar få dig en överblick över Adidas stora sortiment för fotbollsplagg och relaterade produkter. Adidas har dock också sportkläder anpassade för en stor mängd andra idrotter som löpning, tennis, golf och rugby till exempel.

Att sportkläder både ska stå för en bra funktion, anpassas till olika sporter, och vara snygga är idag en självklarhet för många. Adidas var ett av de bolag som var med och utformade denna verklighet. Att Adidas fortfarande håller stilen visas inte minst av de framgångar man haft ekonomiskt under de senare åren.

]]>
Hammarby och Sundsvall klara för Allsvenskan http://bureaif.com/hammarby-och-sundsvall-klara-for-allsvenskan/ Mon, 03 Nov 2014 09:29:02 +0000 http://bureaif.com/?p=86 Det var som det alltid var den här tiden på året, vilda glädjescener när två lag från Superettan blev klara för nästa års Allsvenska. Men den påstår att det inte var extra speciellt i år, den är ute  och cyklar.

Vi börjar i Sundsvall, som till skillnad från Hammarby under flera säsonger fallit på målsnöret gällande att ta sig upp till Allsvenskan. Två år i rad har man spelat kval och i detta kval inte räckt till. Lagom portion klantighet och lagom portion av att inte räcka hela vägen har varit GIF Sundsvalls melodi. Men denna säsong har gått mer eller mindre på räls och till sist så tog man den där sista poängen som innebar en direktplats till landets högsta serie.

Men nu till det som ändå gjort ett större avtryck i Fotbollssverige beroende på den otroliga  fanskara som i ur och skur, ja nästan bara skur, de senaste fem åren stått som en man och hejat fram Hammarby IF, oavsett vilken serie, och hur illa det än sett ut på planen. Det är också det som varit i stort fokus nu inför slutspurten av Superettan, hur förening och fans i princip setts som samma sak, man har gemensamt kämpat mot samma mål och stödet har varit enormt.

I media har mäktiga dokument skrivits av exempelvis Erik Niva, om hur Hammarby Fotboll är mer än bara dess fotboll. Läktaren på “Nya Söderstadion” är en plats för alla, ingen diskrimineras, den enda frågan som ställs är “håller du på Bajen?”, och så är det bra så. Nu är man tillbaka i Allsvenskan, och det såg ut såhär.

]]>