Burres Fotboll http://bureaif.com Fotboll i norr Mon, 24 Jul 2023 12:40:01 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Få bättre koll på din cykelträning http://bureaif.com/fa-battre-koll-pa-din-cykeltraning/ Wed, 10 May 2023 03:30:00 +0000 http://bureaif.com/?p=209 Att cykla är väldigt effektiv träning. Det kräver dock engagemang för att bli en riktigt bra cyklist. Om du vill förbättra din cykelträning behöver du vara beredd på att lägga ner både tid och ansträngning.

Eftersom cykling är både roligt och håller din kropp hälsosam, är det dock värt mödan. Exempelvis Garmin har pålitliga produkter som kommer att underlätta för dig att ta din cykelträning till nästa nivå.

Gör ett schema

För att komma någon vart med din cykelträning behöver du vara konsekvent. Det är exempelvis bättre att du cyklar en halvtimme om dagen, istället för att cykla ett par timmar en gång i veckan. Ett tips är att göra ett schema för när du ska cykla och sedan hålla dig till det. Försök hitta en lucka varje dag där du har både energi och tid att spendera på din cykling.

Variera din cykling

När det kommer till träning är det ofta bra att variera sig och inte göra samma övning om och om igen. Med andra ord kan det vara en god idé att inte alltid cykla samma runda. Du kan också prova på intervallträning eller backrepetitioner. Med variation i din cykelträning kommer du bygga uthållighet och styrka snabbare.

]]>
Fotboll vs Hockey – vad väljer du? http://bureaif.com/fotboll-vs-hockey-vad-valjer-du/ Thu, 02 Feb 2023 03:30:00 +0000 http://bureaif.com/?p=207 Två sporter med stolt historia i Sverige är ishockey och fotboll. Fotbollen som företeelse i landet växte fram redan under slutet av 1800-talet då det första förbundsmötet hölls. Ishockeyn firar hundraårsjubileum efter sitt nationella förbundsbildande 1922, det är två klassiska idrotter som växt fram tillsammans med idrottsrörelsen.

Fotbollen är störst

Sett till registrerade utövare är fotbollen fortsatt överlägset störst i landet. Förklaringarna är flera men den enkla tillgängligheten är en av dessa. Idrottskläder och rätt skor är allt du behöver. Ishockey är på flera sätt mer krävande när det gäller kostnad av utrustning och drift av ishallar.

Det är givetvis möjligt att handla online och i andra hand för att sänka kostnaderna. Antalet fotbollsplaner med naturligt eller artificiellt underlag är också vida fler än ishallarna vilket bidrar till att valet faller på fotboll för vissa i samhället.

Karakteristiska drag i sporterna

De både sporterna är lika i egenskap av populära lagidrotterna där Sverige skördat medaljframgångar. Dock är fotboll sett till klimat mer lämpat för södra delarna av landet medan ishockey har ett starkare fäste längre norrut.

Dessutom är ishockey ett spel med avbrott och snabba byten, en explosiv sekvens följt av spelarbyte och täta domaravblåsningar. Fotboll följer en löpande klocka och håller ett jämnare tempo i sin spelrytm.

]]>
Ta hand om ditt hår efter träning och match http://bureaif.com/ta-hand-om-ditt-har-efter-traning-och-match/ Mon, 26 Dec 2022 05:00:00 +0000 http://bureaif.com/?p=205 Det finns få saker som är så härliga som att ta en dusch efter att du avslutat ett ansträngande träningspass. Oavsett om du har tränat, vunnit eller förlorat en match är du värd att ta hand om dig efteråt. Inte minst ditt hår. På nätet finner du ett brett utbud av hårprodukter.

Hårprodukter i duschen

Det viktigaste är att du gör rent ditt hår med ett schampo. Det schampo du väljer ska vara rengörande och vårdande på samma gång. Det finns schampon för olika hårtyper. Har du till exempel torrt hår finns det bra schampo för dig. Sedan finns det balsam som mjukgör och vårdar. Har du några extra minuter i duschen kan du använda en vårdande inpackning du låter verka en stund innan du sköljer ur det.

Vårdande hårprodukter

Förutom att det finns flera produkter du använder i duschen kan du fortsätta ta hand om ditt hår efter duschen. Det finns till exempel vårdande håroljor som doftar gott. Sedan finns det även leave-in balsam. Vill du styla ditt hår finns det en rad olika produkter som du kan använda dig av. Det finns till exempel mousse, pomada, hårspray, texturspray och gel för håret.

]]>
När du har träning som största intresse http://bureaif.com/nar-du-har-traning-som-storsta-intresse/ Tue, 08 Nov 2022 07:00:00 +0000 http://bureaif.com/?p=203 Förutom att träning är väldigt hälsosamt och bidrar till att du sover bättre, får starkare hjärta och bidrar till att du presterar bättre på jobb eller i skolan bidrar nya träningskläder till en härlig känsla.

Oavsett om du älskar att glida runt på skridskor och spela hockey eller komma ut på ett nyklippt grönt gräs i sprillans nya fotbollsskor kan träning vara en härlig adrenalinkick.

Vilka träningskläder passar dig

Förutom att träningskläder borde vara sköna ska de också passa till rätt sorts tillfälle. Trots att det blir vanligare med gränsöverskridande mode är det fortfarande vanligare med specifika sportkläder. Det finns oerhört många olika träningskläder som passar till olika sporter och några av de mest kända är:

  • Alpint
  • Cykel
  • Hockey
  • Racketsport

När du tycker om att cykla kan ett par riktigt sköna cykelshorts, hjälm och cykelskor vara avgörande för bästa träningsresultat. En helt ny sport som blivit oerhört populärt är padel. Självklart är det viktigt med bra racket men förutom det är padelskor viktigt.

Med rätt sula och bra stabilitet kan skorna vara skillnaden mellan vinst och förlust under ett träningspass. Föredrar du åka skidor under vintern kan det vara relevant med ett par riktigt stabila pjäxor och en jacka som håller värmen. Skaffa det du behöver redan idag genom att söka online!

]]>
Träning för dig som planerar att bli gravid http://bureaif.com/traning-for-dig-som-planerar-att-bli-gravid/ Mon, 08 Nov 2021 11:41:20 +0000 http://bureaif.com/?p=179 Motion och rörelse är bra för allmänhälsan och därför rekommenderas träning i lagom dos för dig som försöker bli gravid. Du behöver alltså inte vara rädd för att anstränga dig, utan kan både styrke- och konditionsträna några gånger i veckan utan att skrämma bort storken.

Undvik extrem hårdträning

Viss forskning visar dock att ovanligt stora mängder hårdträning kan minska dina chanser att bli gravid. Till exempel kan högintensiv träning mer än 5 timmar i veckan minska dina chanser. Men det gäller såklart inte alla kvinnor. Många blir gravida även under hårdträning. Om du har en manlig partner är det bra om han också motionerar, eftersom rörelse kan öka mäns spermakvalitet. Friska spermier ökar chanserna att bli gravid och att graviditeten ska bli hälsosam.

Gör graviditetstest hemma

Om du dessutom vet exakt vilka dagar du har ägglossning ökar chanserna för att du ska pricka in rätt dag för befruktning. Ägglossningen kan du kartlägga med ägglossnings-test. Cirka två veckor efter befruktningen kan du enkelt ta reda på om försöket lyckades. Beställ graviditetstest online och få det bekvämt hem i brevlådan. Och medan du väntar kan du träna som vanligt och känna dig trygg i att det är bra för dig.

]]>
En av Englands största fotbollsklubbar http://bureaif.com/en-av-englands-storsta-fotbollsklubbar/ Wed, 22 Jan 2020 09:41:28 +0000 http://bureaif.com/?p=163 Att fotboll i England är stort det kan vi alla vara överens om, men vilka är det största klubbarna genom tiderna i England? Kan det vara Liverpool eller Arsenal? Vi har även Manchester United och Chelsea som räknas till de stora klubbarna. Vilken eller vilka är dina favoriter? När det kommer till troféer, placeringar och kvalitén på spelare så ligger helt klart Liverpool i topp men tack vare dåliga publiksiffror och ekonomi så enligt den undersökning som Daily Mail gjorde 2015 så hittar vi Liverpool på en tredje plats. Mycket kan ha förändrats på fem år. Manchester United ligger på en första plats men som sagt det är många klubbar som kan ha förbättrat sina placeringen sedan denna undersökning gjordes. Helt klart så är England fotbollens land och det finns flera duktiga klubbar och Liverpool är ett av de större.Liverpool är för många en stor favorit och följer sitt lag i vått och torrt. Det är inte så konstigt då man vunnit engelska förstaliga hela 18 gånger, 6 Europacup och Uefa Championtitlar. Det är ett framgångsrikt fotbollslag och klubb som många följer och har som sina favoriter. Den röda färgen är något som följer klubben i sina matchtröjor, främst matchtröjor för hemmamatch. Vill du skaffa dig en egen matchtröja så kan du klicka här för handla hos Sam Dodds. De är officiellt licensierade av Liverpool F.C. för att få sälja produkter till fans i Norden.

]]>
Fotboll, världens största sport http://bureaif.com/fotboll-varldens-storsta-sport/ Thu, 08 Aug 2019 12:00:08 +0000 http://bureaif.com/?p=155 Att fotboll är världens största sport det har nog inte undgått någon. Således så är supporterskaran till denna sport också enorm. Hur många som regelbundet tittar på fotboll kan vara svårt att avgöra men många är det. Det finns alltid någon match som man kan se och med dagens digitala utbud och streamingtjänster så har det blivit betydligt enklare.Om man håller på något stort fotbollslag så är detta något man gärna visar upp med supporterkläder av olika slag. Är det match så kanske matchtröjan kommer på. I annat fall så finns det massor med kläder att välja på med favoritlagets logga på. Håller man på Liverpool så kan man gå in på samdodds.com och kolla upp supporterprylar där. Genom att använda ett fotbollslags så ser likasinnade vilket lag som du håller på och den samhörigheten är något speciellt.Att få se och uppleva fotboll på plats och tillsammans med andra heja fram sitt lag till seger är en känsla som är svårslagen. Är man ett Liverpool fan så är Anfield den arena som man helst vill sitta på och få uppleva fotboll på riktigt hög nivå. Som tur är så bor vi inte allt för långt från Liverpool och en flygbiljett kostar inte allt för mycket för att ta sig till sitt favoritlags hemmaarena. Kolla upp med dina kamrater om ni inte ska boka in en resa i höst för att få kolla på lite bra fotboll.

]]>
Oftast kämpigare för klubbarna i norr http://bureaif.com/oftast-kampigare-for-klubbarna-i-norr/ Mon, 25 Sep 2017 08:38:27 +0000 http://bureaif.com/?p=142 Av många olika anledningar så är det idag betydligt kämpigare att få en idrottsklubb att gå runt i norra Sverige än i de södra delarna av landet. Med det sagt så finns det självklart många idrottslag i söder som också har det kämpigt, men ändå inte i samma generella omfattning som här i norr.

Mindre människor, mindre fans

En av de största naturliga förklaringarna till att det är svårare att få en idrottsklubb att gå runt i norra Sverige, jämfört med i söder, är det faktum att det helt enkelt bor betydligt färre människor sett till ytan här i norr. Av den anledning så är det också färre fans att slåss om för de olika klubbarna och således också mindre sponsorpengar från företagen att ta del av. De allra största klubbarna är de som tenderar att gå allra bäst, men det kan snabbt börja gå tungt under säsongen om resultaten plötsligt börjar dala eller någon annat oförutsett inträffar som stör publiktillströmningen till matcherna.

Ekonomiska utmaningar

Det spelar faktiskt heller ingen roll om det handlar om klubbar inom fotbollen, hockeyn, handbollen eller någon annan typ av sport. Alla klubbar tampas dagligen med samma sorts utmaningar som i slutändan kan kokas ner till den kanske viktigaste – att dra in mer pengar än man gör av med under årets lopp. Av denna anledning så har man i flera fall fått titta på alternativa inkomstkällor än enbart de som är kopplade till rent sportsliga event. Detta är ett sätt att utnyttja de resurser som man befogar över på ett mycket effektivare sätt, något som vanligtvis är en självklarhet inom vilken annan verksamhet som helst.

]]>
Rätt fotbollskor http://bureaif.com/ratt-fotbollskor/ Fri, 02 Jun 2017 09:19:16 +0000 http://bureaif.com/?p=127 Alla som spelar eller har spelat fotboll vet hur viktigt det är att skorna känns sköna och bekväma. Men idag finns det en uppsjö av fotbollsskor och det är verkligen inte lätt att veta vilka som är bra och inte.Man ska absolut inte fokusera på priset utan uteslutande känslan. Hur känns den på foten, ta god tid på dig att gå med skon på i butiken. Hur skon känns är avgörande för ditt fotbollsutövande.Stora kända fotbollsspelare är alltid sponsrade och därför kan man inte heller lita på att just den skon som just din favorit spelare använder är den som är bäst. Det är alltså helt individuellt.Men på exempelvis Sportamore hittar du en uppsjö av Primemesh och Primeknit fotbollsskor som är speciellt utformade för att du som spelare ska kunna röra dig snabbt och effektivt på planen med bästa prestanda. Primemesh och Primeknit skorna är designade delvis som en strumpa vilket ger dig som spelare hög stabilitetskänsla när du gör instinktiva rörelser i höga hastigheter, du får ett högt ankelstöd vilket är väldigt bra och minskar risken för skador. De här skorna är väldigt effektiva rent fysiologiskt och följer med dig som spelare på ett skonsamt sätt. Primemesh och Primeknit skorna är populära och rekommenderade för att du som spelare ska få ut det mesta av ditt spelande. Men som sagt ovan, är det viktigt att du känner att du får ut det just du söker i en fotbollssko.Priserna är idag lika varierande som antalet skor som finns på marknaden men unika erbjudanden dyker upp då och då, håll utkik så kommer du säkerligen att hitta din favorit sko väl värd sitt pris oavsett vilket.Stort lycka till!

]]>
Fantasy fotboll http://bureaif.com/fantasy-fotboll/ Thu, 14 Apr 2016 12:23:42 +0000 http://bureaif.com/?p=120 fotboll_219870895Fantasy fotboll är säkert ett bekant begrepp för många, men troligtvis inte alla. Av denna anledning tänkte vi förklara vad detta egentligen är och hur det fungerar.I grund och botten är fantasy fotboll ett sätt att skapa ett eget lag med riktiga spelare och tävla mot andra. Tävlingsmomentet kommer ifrån att spelarna i ens lag samlar poäng åt en beroende på hur bra de spelar under sina matcher och den som samlar ihop flest poäng vinner.Detta är ju något man kan göra vänner emellan, men då kommer man behöva sätta upp system och själv värdera alla spelare så att var och en kan sätta ihop ett lag på samma villkor. Alternativet är såklart att gå med i en fantasyliga som redan finns, och internet kan erbjuda många möjligheter.Normalt sett kommer man behöva begränsa sig till en riktig liga, landslag eller liknande så det inte finns hur många spelare som helst att välja mellan. De bästa ligorna i världen är såklart de mest populära att använda, men vill man kan man lika gärna använda sig av Superettan.Sedan går man igenom något man i fantasy fotboll kallar för draft, vilket är processen att välja spelare. Man börjar med en viss summa pengar och för dem väljer man ut spelare tills pengarna är slut. På så sätt kan man inte fylla sitt lag med stjärnspelare och inte heller kan man bara ta ett par riktigt bra spelare då man oftast behöver skaffa en komplett laguppställning. Vilket betyder anfallare, mittfältare, försvarare och en målvakt.När spelarna man valt ut sedan spelar matcher i verkligheten samlar de poäng åt en genom att göra och rädda mål, assists och efter en spelad match. Många fantasyligor har även regler för poängavdrag för saker som missade straffar, självmål och gult eller rött kort.

]]>