Burres Fotboll

Oftast kämpigare för klubbarna i norr

by on Sep.25, 2017, under Fotboll

Av många olika anledningar så är det idag betydligt kämpigare att få en idrottsklubb att gå runt i norra Sverige än i de södra delarna av landet. Med det sagt så finns det självklart många idrottslag i söder som också har det kämpigt, men ändå inte i samma generella omfattning som här i norr.

Mindre människor, mindre fans

En av de största naturliga förklaringarna till att det är svårare att få en idrottsklubb att gå runt i norra Sverige, jämfört med i söder, är det faktum att det helt enkelt bor betydligt färre människor sett till ytan här i norr. Av den anledning så är det också färre fans att slåss om för de olika klubbarna och således också mindre sponsorpengar från företagen att ta del av. De allra största klubbarna är de som tenderar att gå allra bäst, men det kan snabbt börja gå tungt under säsongen om resultaten plötsligt börjar dala eller någon annat oförutsett inträffar som stör publiktillströmningen till matcherna.

Ekonomiska utmaningar

Det spelar faktiskt heller ingen roll om det handlar om klubbar inom fotbollen, hockeyn, handbollen eller någon annan typ av sport. Alla klubbar tampas dagligen med samma sorts utmaningar som i slutändan kan kokas ner till den kanske viktigaste – att dra in mer pengar än man gör av med under årets lopp. Av denna anledning så har man i flera fall fått titta på alternativa inkomstkällor än enbart de som är kopplade till rent sportsliga event. Detta är ett sätt att utnyttja de resurser som man befogar över på ett mycket effektivare sätt, något som vanligtvis är en självklarhet inom vilken annan verksamhet som helst.