Burres Fotboll

Träning för dig som planerar att bli gravid

by on Nov.08, 2021, under Träning

Motion och rörelse är bra för allmänhälsan och därför rekommenderas träning i lagom dos för dig som försöker bli gravid. Du behöver alltså inte vara rädd för att anstränga dig, utan kan både styrke- och konditionsträna några gånger i veckan utan att skrämma bort storken.

Undvik extrem hårdträning

Viss forskning visar dock att ovanligt stora mängder hårdträning kan minska dina chanser att bli gravid. Till exempel kan högintensiv träning mer än 5 timmar i veckan minska dina chanser. Men det gäller såklart inte alla kvinnor. Många blir gravida även under hårdträning. Om du har en manlig partner är det bra om han också motionerar, eftersom rörelse kan öka mäns spermakvalitet. Friska spermier ökar chanserna att bli gravid och att graviditeten ska bli hälsosam.

Gör graviditetstest hemma

Om du dessutom vet exakt vilka dagar du har ägglossning ökar chanserna för att du ska pricka in rätt dag för befruktning. Ägglossningen kan du kartlägga med ägglossnings-test. Cirka två veckor efter befruktningen kan du enkelt ta reda på om försöket lyckades. Beställ graviditetstest online och få det bekvämt hem i brevlådan. Och medan du väntar kan du träna som vanligt och känna dig trygg i att det är bra för dig.