Burres Fotboll

Malmö klara för Champions League

by on Sep.12, 2014, under Fotboll

Ganska precis 136 mil skiljer mellan Bureå och Malmö, men när Malmö för någon vecka sedan blev klara för spel i Champions League spelade det ingen roll hur långt emellan eller var i Sverige man bodde – alla jublade åt framgången.Anledningen till den kollektiva glädjen i Sverige är att i och med Malmös avancemang så bröt man en 14 år negativ trend. Trenden är den att Sverige inte haft någon lag med i Europas största turnering för klubblag, Champions League. Avancemanget var därför förstås inte bara glädjande utan också väldigt otippat med tanke på hur det sett ut för svensk fotboll de senaste åren, både på klubblagsnivå och landslagsnivå.Malmö FF

Taktisk seger

Hur gick det då till när man säkrade platsen i det som med all rätt ses som den bästa klubblagsturneringen i världen, där bara deltagandet ger en nätt inkomst på minst 100 miljoner kronor. Det började inte så bra som det kunde ha gjort, för i den första kvalmatchen som spelades i Salzburg så föll man med 2-1. Hoppet om att kunna vända på steken hade dock ändå tänts efter att man lyckades med en sen reducering och därmed åtminstone ha ett bortamål att räkna in. I Champions League och dess kval så är nämligen bortamål mer värda. Således så skulle det räcka för MFF att vinna med 1-0 på hemmaplan och således gå vidare på fler gjorda bortamål.Nu behövde man inte ens tänka på den saken. Med en smart 5-3-2-formation startade man matchen på hemmaplan och inom 20 minuter så hade man skaffat sig en 2-0-ledning. I det läget hade ett Salzburgmål kunnat tvinga fram en förlängning, men med bara minuter kvar så kontrade Marcus Rosenberg in 3-0 till Malmö och saken var klar.

Svår grupp

Grupperna är nu lottade och en sak som är säker är förstås att det kommer inte att bli några lätta uppgifter att ens ta poäng i den grupp man hamnat i. Bland annat ställs man mot fjolårsfinalisten Atletico Madrid och italienska mästarna Juventus. Vi tog för skojs skull en titt på oddssajten betsafe.com för att ta reda på hur stora chanser man ger Malmö att gå vidare från gruppen. Något överraskande så är oddsen inte högre än 25 gånger pengarna, överraskande eftersom det skulle krävas ett smärre mirakel för att det ska hända. Men som man brukar säga, bollen är rund. Här kan du läsa mer om Malmö och gruppen i Champions League.