Burres Fotboll

Ånge IF

by on Aug.27, 2014, under Fotboll

Även om det oftast talas om fotbollslag från exempelvis Skåne, Halland, Småland samt storstäderna har även Norrland flera bra lag. Gefle IF återfinns i Allsvenskan och GIF Sundsvall kan mycket väl vara på väg tillbaka till den högsta divisionen. Ett lag som är på väg uppåt, även om det är lång väg kvar, är Ånge IF.

Fotboll

Klubben grundades 1980 och har även ett damlag samt några ungdomslag. Sedan några år tillbaka spelar de sina hemmamatcher på konstgräs. De vann förra året division 3 Mellersta Norrland och återfinns nu i division 2 Norrland. Trots att de är nykomlingar återfinns de på en 5:e plats och kan mycket väl klättra fler placeringar. Deras skyttekung Oskar Nordlund har gjort 11 mål och återfinns på fjärde plats i skytteligan.Spelutbudet när det gäller fotboll är enormt och det går ofta bra att tippa även på matcher i de lägre divisionerna. Håller du på Ånge IF kan du finna dem på många av de större spelsajterna.  Oddsen på Ånge IF är ofta värda att spela på då de kan ge riktigt bra utdelning. Idag ser chanserna goda ut för Ånge IF att vinna sin säsong och alla supportrar där ute väntar med spänning att få fira serievinsten.

Säsongen 2014

Ånge IF:s framgångar beror till stor del på att de är riktigt svårslagna på hemmaplan. Det visade de även förra säsongen när de inte förlorade en enda hemmamatch, samtidigt som de bara spelade två oavgjorda. Trots att de har haft ett betydligt tuffare motstånd i år har de endast förlorat två av nio hemmamatcher. Det är värt att nämnas att den första av förlusterna kom mot seriens suveräner, Piteå IF, som bara har förlorat en enda bortamatch den här säsongen. Den andra förlusten kom mot nuvarande seriefyran Hudiksvalls FF, som även de bara har förlorat en bortamatch. Även om inget lag kan hota Piteå i år är det hårt om de övriga topplaceringarna. Tvåan i serien, Anundsjö IF, ligger endast fem poäng före Ånge IF. Om Ånge IF bara har bråkdelen av lika bra borta- som hemmaspel nästa säsong kommer de säkert att vara med och slåss om förstaplatsen.